Ett badrum är en plats där vi spenderar mycket tid, och det är viktigt att det är både funktionellt och estetiskt tilltalande. En populär trend inom badrumsdesign är användningen av blankt klinker, som ger en modern och lyxig känsla. I den här artikeln ska vi titta närmare på fördelarna och nackdelarna med blankt klinker i badrum, och vad du bör tänka på om du överväger att använda det.

Fördelar med blankt klinker i badrum

 1. Estetiskt tilltalande: Blankt klinker ger en spegelblank yta som ger badrummet en modern och lyxig känsla.
 2. Lätt att rengöra: Eftersom ytan är slät och icke-porös är det lätt att rengöra och underhålla. Smuts och fläckar torkar enkelt bort.
 3. Hållbarhet: Klinker är känt för sin hållbarhet och tålighet. Blankt klinker är särskilt motståndskraftigt mot repor och slitage.
 4. Storlek: Klinker finns i olika storlekar, vilket gör att du kan anpassa dem till din badrumsdesign.

Nackdelar med blankt klinker i badrum

 1. Halkrisk: Blankt klinker kan bli halt när det är vått, vilket gör det till en mindre lämplig yta i badrum.
 2. Känsligt för fläckar: Även om det är lätt att rengöra ytan, kan blankt klinker vara känsligt för fläckar och fingeravtryck.
 3. Känsligt för repor: Även om blankt klinker är motståndskraftigt mot repor, kan det ändå bli repigt av tunga föremål eller hård rengöring.
 4. Kostnad: Blankt klinker är oftast dyrare än matt klinker.

Tips för användning av blankt klinker i badrum

 1. Använd matta klinker på golvet för att minska risken för halkolyckor.
 2. Se till att ytan är helt torr innan du rengör den för att undvika fläckar.
 3. Använd mjuka rengöringsmedel och undvik hårda rengöringsmedel som kan repa ytan.
 4. Tänk på att blankt klinker är känsligt för repor, så undvik att placera tunga föremål direkt på ytan.

Vanliga frågor och svar om Blankt Klinker I Badrum

Källa: Pinterest.se
 1. Vilka fördelar har blankt klinker i badrummet? Blankt klinker är en populär lösning i badrummet på grund av dess estetiska fördelar. Det reflekterar ljuset på ett sätt som ger rummet en känsla av rymd och ljus. Det är också enkelt att rengöra och tål vatten bra.
 2. Är blankt klinker halkigt? Ja, blankt klinker kan vara halkigt när det blir vått. Det är därför viktigt att välja en klinker med halksäkra egenskaper, eller att lägga till en halksäker yta eller matta på de mest utsatta områdena i badrummet.
 3. Kan blankt klinker användas på väggarna i badrummet också? Ja, blankt klinker kan användas både på golvet och väggarna i badrummet. Det ger en snygg och enhetlig look som kan vara både modern och elegant.
 4. Vilken färg ska jag välja på mitt blanka klinker i badrummet? Det beror på din personliga smak och stil. Det är vanligt att välja en neutral färg som grått, vitt eller beige för att skapa en lugn och harmonisk känsla i badrummet. Men du kan också välja en mer vågad färg som mörkblått eller grönt för att skapa en mer dramatisk effekt.
 5. Hur ska jag rengöra mitt blanka klinker i badrummet? Du kan rengöra ditt blanka klinker med ett rengöringsmedel som är avsett för klinker och kakel. Använd en mjuk borste eller trasa för att undvika att repa ytan. Se också till att torka av ytan efter rengöring för att undvika kalkavlagringar.
 6. Är blankt klinker dyrt? Priset på blankt klinker kan variera beroende på var du köper det och vilken typ av klinker det är. Generellt sett är blankt klinker lite dyrare än matt klinker, men det kan fortfarande vara ett prisvärt alternativ för badrumsrenoveringar.

Sammanfattningsvis är blankt klinker en populär och estetiskt tilltalande valmöjlighet för badrumsdesign. Men det finns också nackdelar som bör övervägas innan man bestämmer sig för att använda det. Genom att följa dessa tips kan du njuta av de fördelar som blankt klinker har att erbjuda, samtidigt som du undviker dess nackdelar.

By andrian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *